Mérgező gondolatok, amelyek gátolnak a boldogabb élet elérésében

Általános - Életünk során rengeteg gátló gondolatokat, hiedelmeket táplál, programoz belénk a környezetünk. Legyenek azok családtagok, barátok, vagy ismerősök, számtalan mérgező gondolatot „ültetnek el” bennünk, amelyek később az életünkre is negatív hatással vannak.

Nem azt mondom, hogy a környezetünk ezt tudatosan teszi, vagy, hogy rosszat akarnak nekünk, nem, sőt ők úgy gondolják, azt hiszik, hogy pont ezzel segítenek nekünk, hiszen ők is ezeket a rossz beidegződéseket, hiedelmeket adják tovább nekünk jószándékkal. És persze vannak azok a mérgező, gátló gondolatok, amelyeket mi magunk tesszük magunkénak és hisszük igaznak. Ezek a mérgező gondolatok, hiedelmek azonban nagyon sok gondot, fájdalmat és sikertelenséget okozhatnak életünkben.

Előző bejegyzésemben a manifesztációról és a gondolatok erejéről írtam. Most vizsgáljuk meg azt, hogy mik azok a mérgező gondolatok, hiedelmek amelyek gátolnak minket abban, hogy egy boldogabb, teljesebb életet élhessünk, és megvalósíthassuk a céljainkat, az álmainkat.

A gondolatoknak hatalmas erejük van: képesek erőt adni, motiválni, és elősegíteni a céljaink elérésében, de sajnos akár sok esetben gátolhatnak is minket a saját gondolataink, aminek következtében szomorúságot, depressziót is okozhatnak, sőt, a magánéletben vagy a karrierben történő előre haladásunkat, a pénzhez, vagyonhoz való viszonyunkat is gátolhatják. Néhány gondolat, bár automatikus, borzasztóan káros: ezeket mindenkinek el kellene felejteni.

A negatív, mérgező gátló gondolatok, hiedelmek ugyanis fenemód károsak, és az egész életünkre, lelki és akár testi egészségünkre is rossz hatással lehetnek. Ahhoz, hogy valaki boldog kiegyensúlyozott életet élhessen, ahhoz elsőnek át kell programoznia magát és a rossz berögződött, ártó gondolatokat, hiedelmeket elengedni.

Nézzünk pár mérgező gondolatot, hiedelmet, amelyek gátolhatják a boldogságunkat, a magabiztosságunkat és rombolják az önbizalmunkat:

„Nekem semmi nem sikerül! Alkalmatlan vagyok rá!”

Ha valaki egyfolytában kételkedik önmagában és mindig arra gondol, hogy szerencsétlen az élete és arra van kárhoztatva, hogy elesett, aki bármibe is kezd, csak balszerencsével végződik, úgy gondolja úgy sem képes megcsinálni egy feladatot, elérni a vágyott célt, így inkább meg sem próbálja. Ami még nagyobb önbizalomvesztést eredményez és az önbecsülését is keményen megtépázzák ezek a gátló gondolatok, ez pedig azt eredményezi, hogy bevonzza a „Nekem semmi nem sikerül!” gondolatot és az önigazolást is kiállítja ezzel saját magának. Ezeket a gondolatokat azonban érdemes minél hamarabb elengedni és gondolj ilyenkor inkább arra: megpróbálom, végül is mit veszíthetek, még mindig jobb, mintha megsem próbálnám.

„Mások élete sokkal jobb, mint az enyém! Mindenki boldog és sikeres csak én nem!”

Gyakran előfordul, hogy az ember úgy érzi, hogy mások élete sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb, sikeresebb, mint az övé. Erre az érzésre napjainkban még rá is segítenek a közösségi médiában megjelenő tökéletesnek tűnő képek sokasága, melyek egy adott pillanatot mutatnak meg. Azonban ez borzasztóan káros, amikor elkezdjük a saját életünket bárki máséhoz hasonlítgatni, mert ez önértékelési problémákat, sőt akár depressziót is okozhat. Nem szabad ezért ebbe a gondolatba belemélyedni, és emlékeztetni kell mindenkinek magát arra, hogy azok a fotók a világhálón csupán csak a másik hétköznapjainak egy-egy pillanatát mutatják be, és jó eséllyel nem véletlenül vannak olyan irigylésre méltóra beállítva.

A másik fontos dolog pedig, hogy mindenkinek megvannak a saját problémái, mindenkinek vannak nehéz percei, napjai attól, hogy másnak ezt nem mutatja. Előfordulhat, hogy a tökéletesnek látszó élet mögött rengeteg gond rejtőzik. De persze, nem is ez a lényeg: mindenkinek a sajátjával kell foglalkoznia, abból kihoznia a legjobbat.

„Velem mindig csak rossz dolgok történnek!”

Megesik, hogy adott helyzetben rossz periódusban vagyunk és úgy érezzük balszerencsék sorozata ér minket, de nem szabad ezek után sem úgy gondolni az életünkre, hogy úgyis minden csak rossz lesz és „megvagyunk” átkozva, mert ez egy olyan negatív spirálba taszítja az embert, amiből nagyon nehéz kiszabadulni. Ilyenkor az illető ráadásul egy idő után csak a rosszat látja majd mindenben, nem képes a hétköznapok pozitív dolgait észrevenni, és hajlamosabbá válik az elkeseredettségre, valamint a tétlenségre az apátiára.

„Én ezt nem érdemlem meg! A pénz nem boldogít!”

Bizonyára ezeket a mondatokat, is nagyon sokat hallottad a családodban, vagy az szűkebb közegedbe életed során többször is. Ugyanakkor ezek a legrombolóbb gondolatok, amelyeket tápláltak beléd. Azzal, hogy úgy gondolod nem érdemled meg, azt mondod saját magadnak, hogy te nem vagy arra érdemes, hogy valamit megkapj, elérj valamit, elérd az álmaidat, a céljaidat. Lekicsinyled, lebecsülöd saját magad és ezzel végérvényesen megpecsételed saját sorsodat.  Ugyan ez igaz a pénz nem boldogít gondolatra is. Pont olyan, mintha azt mondanám, hogy az egészség nem boldogít. Amennyiben egészséges vagy, észre sem veszed, hogy mekkora szerepet játszik a boldogságodban az egészséged, hiszen természetesnek tűnik, hogy egészséges vagy. Azonban ha megbetegszel, akkor viszont borzasztóan hiányozni kezd az egészséged. A pénzzel ugyanez a helyzet. Hiszen a pénzre mindenkinek szüksége van, pénzért tudod megvásárolni a boldogulásodhoz szükséges dolgokat, és pénzzel tudod elérni az anyagi függetlenségedet, a szabadságodat, a lehetőségeidet. Persze nem azt mondom, hogy a pénz önmagában boldogít, de valljuk be őszintén jó ha van. Ezért nagyon fontos, hogy tudatosítsd magadban azt a gondolatot, hogy Te mindent megérdemelsz, amit csak szeretnél és ehhez mérten a pénzhez való viszonyodat is programozd át önmagadban.

2021 május 19.
 

 

Saját tükörbenézésem és a nagy váltás (1 rész)

Általános - Kedves Drága követőim!Mivel az elmúlt időszakban számos változás következett be az életembe ezért úgy döntöttem, hogy itt a hivatalos oldalamon szeretnék nektek beszámolni a saját tükörbenézésemről, tapasztalataimról és a változásokról. Teszem ezt annak érdekébe, hogy ezzel is segítsek nektek, hogy egy-egy döntés meghozatala milyen nehéz mindenki számára és milyen göröngyös az utunk keresése. Remélem, hogy ez a blog sorozatom sokatoknak fog segítséget nyújtani saját utatok keresésében.

A pozitív gondolatok ereje

Általános - Mi mindent tudunk teremteni az életedben akkor, amikor pozitívan gondolkozunk? Mit jelent az, ha jelen van az életünkben a pozitív gondolkodás, a pozitív energia és mennyire tud romboló hatással lenni mindaz, ha negatívan állunk a dolgainkhoz? Mi a köze mindehhez az energiának, és mi a titok, ami miatt egyeseknek sikerül, másoknak nem. Nézzük miért is éri meg átprogramozni magunkat a pozitív gondolkodásra.