Saját tükörbenézésem és a nagy váltás (1 rész)

Általános - Kedves Drága követőim!Mivel az elmúlt időszakban számos változás következett be az életembe ezért úgy döntöttem, hogy itt a hivatalos oldalamon szeretnék nektek beszámolni a saját tükörbenézésemről, tapasztalataimról és a változásokról. Teszem ezt annak érdekébe, hogy ezzel is segítsek nektek, hogy egy-egy döntés meghozatala milyen nehéz mindenki számára és milyen göröngyös az utunk keresése. Remélem, hogy ez a blog sorozatom sokatoknak fog segítséget nyújtani saját utatok keresésében.

Nagyon régen nem írtam már semmilyen témában blogot a saját weboldalamra. Ennek több oka is volt, mivel több projekten dolgoztam az elmúlt időszakban így a saját dolgaimat elhanyagoltam. Talán túl sok projekten is dolgoztam egyszerre, ami teljes egészében lemerített testileg és lelkileg egyaránt. Aki személyesen ismer az jól tudja, hogy ha valamibe bele vágok azt véghez viszem tűzön-vízen át. Mivel maximalista vagyok így még többet követelek meg magamtól, jobb akarok lenni, még jobb és még annál is jobb. Ezért is kellett egy kicsit megállnom és körbe néznem saját házam táján. Fel kellett ismernem, hogy mik azok a dolgok, amelyeket el kell engednem és kik azok az emberek, akiket ki kell zárni az életemből. Tudom ez most akár gonoszan is hangozhat, de az életünk során akarva, akaratlanul számos olyan ember kerül be az életünkbe, akik hátráltatnak, akik meggátolnak minket az utunk során. Ilyenkor kell jó mélyen a tükörbe néznünk és elgondolkodni mindazon a dolgon, ami a múltba, jelenbe történt és azon is, hogy merre is akarunk tovább haladni.

Az elmúlt időszakban bizony nekem is jó mélyen a tükörbe kellett néznem és súlyos, nehéz döntéseket kellett meghoznom. El kellett engedni mindazokat a dolgokat, amelyek már nem segítettek a céljaim felé, hanem hátráltattak, el kellett engednem olyan embereket, akik a célomhoz vezető utamat megnehezítették, gátolták. Természetesen ezeknek az embereknek is mély hálával tartozom, mert, ha ők nincsennek akkor nem eszmélek rá, hogy rossz úton járok. Mondhatnám azt is, hogy ők voltak az én tanító mestereim, akik talán tudtuk nélkül a helyes útra tereltek engem.

A tükörbenézésem egyik legnagyobb felismerése az volt, hogy abban az országban, abban a közegben, ahol addig éltem, nem éreztem már jól magam. Sejtettem azt, hogy változásra van szükségem, méghozzá nagy változásra. Úgy láttam magam, hogy spirituálisan gúzsba vagyok kötve és nem tudok kiteljesedni, nem tudok azzá válni, akivé teljes egészében szeretnék. Ügyfeleimnek mindig azt „tanítom” hogy ne féljenek változtatni és, ha úgy érzik az az út, amin járnak nem jó, akkor bátran változtassanak és keressenek új utakat, új lehetőségeket, új kihívásokat.

Én is így tettem és változtattam és idén nyár közepén talán eddigi életem legnehezebb és legnagyobb döntését hoztam meg. Úgy döntöttem, hogy a jövőmet, jövőnket a párommal együtt egy másik országban, egy másik városban képzelem, képzeljük el. Így Idén augusztusában kiköltöztünk Ausztriába, Bécsbe. Most új tervek, új utak és új lehetőségek nyílnak meg előttem. Egy, ami biztos, hogy a közel tíz éve megkezdett szolgálatomat, melyet embertársaim életének segítése, azaz a life coaching az megmarad, és azt itt is folytatom új életem színterén.

Hogy miért döntöttem úgy, hogy egy másik országban folytatom az életemet? Mi vezetett el odáig, hogy kiköltözzek? Kik segítettek ebben? Mi motivált? És milyen nehézségekkel kellett, kell szembe néznem? Azt megtudhatjátok a következő részben.

2023 október 02.
 

 

A pozitív gondolatok ereje

Általános - Mi mindent tudunk teremteni az életedben akkor, amikor pozitívan gondolkozunk? Mit jelent az, ha jelen van az életünkben a pozitív gondolkodás, a pozitív energia és mennyire tud romboló hatással lenni mindaz, ha negatívan állunk a dolgainkhoz? Mi a köze mindehhez az energiának, és mi a titok, ami miatt egyeseknek sikerül, másoknak nem. Nézzük miért is éri meg átprogramozni magunkat a pozitív gondolkodásra.

Mérgező gondolatok, amelyek gátolnak a boldogabb élet elérésében

Általános - Életünk során rengeteg gátló gondolatokat, hiedelmeket táplál, programoz belénk a környezetünk. Legyenek azok családtagok, barátok, vagy ismerősök, számtalan mérgező gondolatot „ültetnek el” bennünk, amelyek később az életünkre is negatív hatással vannak.