Önbecsülés - A bennünk rejlő oroszlán

Általános - A legtöbb ember, akivel életem során eddig találkoztam negatívan beszélt saját magáról. Átlagosan az emberek az alábbi negatív mondatokat mondják önmagukról: Én nem vagyok elég jó, Nekem ez úgysem sikerülhet, Én olyan szerencsétlen vagyok – és hosszasan tudnám még ezeket az önpusztító mondatokat írni. Igen, önpusztító, mivel azzal, hogy ezeket a kíméletlen mondatokat, ítéleteket kimondjuk saját magunkról, ezzel egy időben el is hisszük magunkról mindazt, amit mondunk. Mindezzel elindulunk egy negatívspirálba, ami a boldogtalansághoz, magányhoz és a teljes kilátástalan perspektíva nélküli világba vezet. Egy olyan világba, ahonnan nagyon nehéz kitörni!

Miből fakad mindez a sok negatív gondolat saját magunkról? Abból, hogy alacsony az önbecsülésünk és, hogy nem hiszünk saját magunkban, és ami még ennél is szomorúbb, hogy nem szeretjük saját magunkat. Jól tudom, milyen érzés egy kilátástalannak tűnő életben élni, és azt is tudom, hogy milyen nehéz onnan kitörni, de nekem sikerült. És van egy jó hírem, ha nekem sikerült, akkor neked is sikerülhet!

Nem várhatod el mástól, hogy szeressen Téged, ha Te saját magadat nem szereted!

Az önbecsülés arról szól, hogy mennyire fogadjuk el és értékeljük saját magunkat és a személyiségünket. Amikor negatívan ítéled meg önmagadat és a helyzetedet akkor azzal rombolod az önbecsülésedet, és a gondolataiddal blokkolod saját magad! Ahhoz, hogy ezen változtatni tudj, elsőnek is meg kell tanulnod szeretni saját magadat, mert, ha Te nem szereted saját magad, akkor hogyan várhatod el mástól, hogy szeressen Téged! Második lépésként meg kell változtatnod saját magaddal szembeni hozzáállásod, valamint meg kell változtatnod a negatív attitűdödet. Amennyiben bármilyen esélyt akarunk adni magunknak a céljaink elérésére, akkor pozitívan kell hozzáállnunk, vagy legalábbis meg kell változtatni a negatív attitűdünket.

Ki az az ember, akivel Te a legtöbbet beszélgetsz? A párod? Az édesanyád? A testvéred? A legjobb barátod? A kérdésre a válasz természetesen az, hogy saját magaddal beszélgetsz a legtöbbet. Amikor ébren és a tudatodnál vagy, akkor bizony beszélgetsz önmagaddal, és különböző dolgokat mondasz magadnak és a tudatalattidba is üzeneteket küldesz! Amennyiben negatív dolgokat üzensz önmagadnak akkor a tudatalattid is ezeket a negatív üzeneteket veszi, és így egyre jobban elhiszed Te magad is, hogy Neked semmi sem sikerülhet. Amennyiben viszont pozitív, megerősítő mondatokat mondasz saját magadnak akkor, a tudatalattidba is pozitív üzenetek érkeznek, és Te elkezded megszeretni önmagadat és elhiszed azt a tényt, hogy tudsz és képes is vagy változtatni az életeden, és ez csak és kizárólag rajtad múlik! Így egyre jobban megerősödik az önbizalmad és innentől kezdve megállíthatatlan leszel, minden általad kitűzött célt el tudsz érni!

Simogasd meg a benned rejlő oroszlánt!

Az önbecsülésünk a tudatalattinkban élő oroszlán, mely attitűdjeink bonyolult keverékéből létezik. Mint minden állatnak, így a bennünk élő oroszlánnak is rendszeres és helyes táplálékra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. Amikor valaki megdicsér minket, akkor a bennünk rejlő oroszlán jól lakik, amikor bántót mondanak ránk, akkor bizony a mi oroszlánunk éhes marad. Ugyanígy van ez önmagunkkal és a belső hangjainkkal is, amikor megdicsérjük magunkat akkor a bennünk rejlő oroszlán elégedett és egészséges, amikor viszont negatív mondatokat, gondolatokat fogalmazunk meg saját magunkról, akkor bizony a bennünk rejlő oroszlán megbetegszik. Minél többet dicséred önmagad és minél többet simogatod meg a benned rejlő oroszlánt, annál jobban fogod magad érezni a bőrödben és egyre erősebbnek érzed majd magad! A Te oroszlánod hogy érzi most magát? Mennyire egészséges vagy éppenséggel mennyire beteg?

2018 március 12.
 

 

Saját tükörbenézésem és a nagy váltás (1 rész)

Általános - Kedves Drága követőim!Mivel az elmúlt időszakban számos változás következett be az életembe ezért úgy döntöttem, hogy itt a hivatalos oldalamon szeretnék nektek beszámolni a saját tükörbenézésemről, tapasztalataimról és a változásokról. Teszem ezt annak érdekébe, hogy ezzel is segítsek nektek, hogy egy-egy döntés meghozatala milyen nehéz mindenki számára és milyen göröngyös az utunk keresése. Remélem, hogy ez a blog sorozatom sokatoknak fog segítséget nyújtani saját utatok keresésében.

A pozitív gondolatok ereje

Általános - Mi mindent tudunk teremteni az életedben akkor, amikor pozitívan gondolkozunk? Mit jelent az, ha jelen van az életünkben a pozitív gondolkodás, a pozitív energia és mennyire tud romboló hatással lenni mindaz, ha negatívan állunk a dolgainkhoz? Mi a köze mindehhez az energiának, és mi a titok, ami miatt egyeseknek sikerül, másoknak nem. Nézzük miért is éri meg átprogramozni magunkat a pozitív gondolkodásra.