Éld meg az álmod!

Általános - Egy fiatal fiú elindult az útján, hogy megvalósítsa álmait... Az út során egyszer csak egy hatalmas kapuval találta magát szembe, a kapuban őrök állták az útját, akik azt mondták a fiúnak, hogy ne menjen át a kapun, mert ha átmegy, akkor szörnyű dolgok, kegyetlen kínok fogják őt elérni és a végén halálának halálával fog meghalni.

A fiú hitt a kapu őrzőinek, ezért visszafordult. A fiúból férfi lett és egy szép napon útja során ismét szembetalálta magát a kapuval, ahol ismételten őrök állták az útját. A kapu őrzői azt mondták a férfinek, hogy kerülje el messze ezt a kaput és soha ne menjen át rajta, mert ha átlépi a kaput, akkor szörnyű dolgok, kegyetlen kínok fogják őt elérni és a végén halálának halálával fog meghalni. Így a férfi félve mindattól, amit a kapu őrei mondtak neki ismételten visszafordult. A férfiból aggastyán lett, aki botorkált az útján, majd a kapuhoz érve összeesett. A kapu őrei ekkor megszólították a haldokló aggastyánt és azt mondták neki: „Látod, EMBER, Te hittél nekünk, nem mertél ezen a kapun átlépni és most úgy fogsz meghalni, hogy soha nem fogod megtudni, mi van a kapu másik oldalán. Nem tudod meg, milyen élet várt volna téged a kapu másik oldalán!”

A Te kezedben van az életed!

Te döntöd el, hogy csak vágysz az álmaid után, vagy azokat meg is valósítod! Merj élni! Merd megvalósítani az álmaidat!

„Ha feladod az álmaid, meghalsz, élve halsz meg!” – áll az Edda egyik legismertebb lírikus dalában. Igen, ha az álmaidat feladod, akkor szinte nem is létezel. A legszomorúbb az, hogy az emberek többsége feladja az álmait és nem megéli az életét, hanem leéli az életét. Úgy éli le az életét, hogy nem mert kiállni a saját álmaiért, saját magáért. Bizony, a legtöbb ember reményvesztett, és keserű életet él. A kérdés az, hogy miért? A válasz pedig pofonegyszerű, mert könnyebb azt mondani, hogy „Majd holnap” ahelyett, hogy azonnal cselekedne! Könnyebb másokat okolni az Ő hibáiért, mint saját magában keresni a hibát és azokon változtatni. Ha valakit megkérdezek, hogy akar-e több pénz keresni, akar-e jobb életet élni, akar-e boldog lenni, szeretne-e anyagi függetlenséget. A válasz minden esetben IGEN. Azonban, ha megkérdezem tőle, hogy mit tettél azért, hogy anyagilag jobb legyen számodra, hogy boldogabb életet élj? A Válasz minden esetben a kifogás!

Te milyen életet szeretnél élni?

Minden ember szeretne boldog lenni, anyagilag független és egészséges életet élni. Viszont az emberek nagy többsége csak szeretne.

A Te kezedben van az életed, te döntöd el, hogy átmész azon a bizonyos kapun, vagy mindig meghátrálsz, mindig csak keresed a kifogásokat és mindig csak másokat okolsz a Te személyes boldogtalanságod miatt! Te döntöd el, hogy melyik utat választod a kifogások útját, vagy választod a nehezebb utat, az álmaid útját, amelynek a végső állomása a boldogságod beteljesedése! Ugye Te is az álmaid megvalósítását szeretnéd? Hát akkor kezdd azzal, hogy határozd meg, hogy mit is szeretnél, mik a céljaid, és azokat hogyan éred el! Ne feledd, áldozatokat kell hoznod a céljaidért, és többet nem lehet kifogás, minden nap dolgoznod kell az álmaidért, még akkor is, amikor akadályokba ütközöl. Mert akadályok bizony lesznek, pontosan azért, hogy eltántorítsanak a céljaid elérésében, de ha Te hiszel Önmagadban, és amikor elesel, akkor is felállsz és mész tovább, akkor el fogod érni a végső célod, a teljes boldogságot!

Ahogyan az álmaid útjára lépsz és megteszed a kezdő lépéseket, egyre jobban fogod magad szeretni, egyre jobban fog nőni az önbizalmad és az önbecsülésed! Megtanulsz bízni és hinni magadban, megtapasztalod azt, hogy mennyi erő lakozik benned, és hogy mindenre képes vagy. Mindent el tudsz érni, amit csak akarsz, minden csakis rajtad múlik!

2018 január 22.
 

 

Saját tükörbenézésem és a nagy váltás (1 rész)

Általános - Kedves Drága követőim!Mivel az elmúlt időszakban számos változás következett be az életembe ezért úgy döntöttem, hogy itt a hivatalos oldalamon szeretnék nektek beszámolni a saját tükörbenézésemről, tapasztalataimról és a változásokról. Teszem ezt annak érdekébe, hogy ezzel is segítsek nektek, hogy egy-egy döntés meghozatala milyen nehéz mindenki számára és milyen göröngyös az utunk keresése. Remélem, hogy ez a blog sorozatom sokatoknak fog segítséget nyújtani saját utatok keresésében.

A pozitív gondolatok ereje

Általános - Mi mindent tudunk teremteni az életedben akkor, amikor pozitívan gondolkozunk? Mit jelent az, ha jelen van az életünkben a pozitív gondolkodás, a pozitív energia és mennyire tud romboló hatással lenni mindaz, ha negatívan állunk a dolgainkhoz? Mi a köze mindehhez az energiának, és mi a titok, ami miatt egyeseknek sikerül, másoknak nem. Nézzük miért is éri meg átprogramozni magunkat a pozitív gondolkodásra.