A világ egy tükör: amilyen arccal belenézel, olyan arccal néz rád vissza

Általános - Bizonyára sokan vannak úgy, hogy amikor rosszul érzik magukat a bőrükben, lehangoltak, rosszkedvűek, akkor nem szívesen néznek tükörbe, mert nem szeretnének szembesülni azzal, amit éppenséggel akkor éreznek. Nagy ívből elkerülik a tükröt! Én is voltam így, én is kerültem a tükröt, mert nem akartam szembesülni azzal a lehangoló emberrel, aki akkor voltam. Úgy éreztem jobb is, ha nem látom magam, mert attól csak még rosszabb lenne a kedvem.

Pontosan így viselkednek ilyenkor az embertársaink is. Amikor negatívak vagyunk, akkor ránk is negatívan fognak nézni az emberek és negatívan is ítélnek meg minket. Ami még ennél is rosszabb, hogy a negatív embereket nagy ívben el is kerülik az emberek, ugyanúgy, ahogyan a negatív ember nem néz tükörbe, elkerüli saját magát.

Ugyan ez fordítva is igaz, amennyiben jól érzed magad a bőrödben és úgy érzed, hogy minden rendben van veled, tele vagy pozitív energiákkal, akkor bizony örömmel nézel tükörbe és elégedett vagy azzal, amit a tükörben látsz. Mert látsz egy kiegyensúlyozott, elégedett embert, aki rendben van önmagával és a világával.

Ugye nem meglepő, hogy a pozitív, elégedett embereket nem kerülik el, sőt örömmel csatlakoznak hozzájuk, mert az emberek szeretik érezni a pozitív energiát. Ugye milyen egyszerű ez a képlet?

Ennek ellenére mégis nagyon nehéz megtanulni azt, hogy pozitívak legyünk. Sajnos az emberek többsége ma nem érzi jól magát a bőrében, kerüli önmagát, és ha teheti, nem néz tükörbe. Én is voltam így, jól tudom, hogy mit éreznek ilyenkor ezek az emberek!  Miért van ez? A válasz egyszerű: azért, mert a legtöbb embernek nincs önbecsülése, nem szereti saját magát. Miért nem szeretik magukat az emberek? Azért mert kevésnek gondolják magukat, úgy érzik, ők nem elég jók, alkalmatlanok egy feladatra és folyamatosan sikertelennek érzik magukat. Kudarcot, kudarcra halmoznak, nincs sikerélményük semmiben – sem a munkájukban, sem a magánéletükben. Egyszerűen csak azt mantrázzák, hogy „velem úgy is csak rossz dolgok történnek”, és ami még ennél is súlyosabb tényező, hogy mindez megjelenik fizikai valójában is, betegségekben, lelki problémákban, mély depresszióban. Mi az eredete? Az, hogy folyamatosan meg akarnak felelni ezek az emberek a külvilágnak, másoknak és közben saját magukról feledkeznek meg leginkább.

Válj Te is sikeres emberré!

Hogyan lehet ezen változtatni, hogyan lehet ebből a negatív gondolkodásból kitörni, egyáltalán lehet-e? A válaszom határozott IGEN, ki lehet ebből törni. Át kell programozni magunkat és azt kell mondanunk, amikor rossz dolog történik velünk, hogy „Minden rosszban van valami jó” és onnantól kezdve a rossz dologban is keressük meg a jót és azt, hogy ebből mit és hogyan tanulhatunk.  Persze tudom, hogy könnyű ezt mondani és nehéz megcsinálni! Fontos, hogy nem megy ez az átprogramozás egyik napról a másikra. Időt kell adni saját magunknak és sok- sok türelemmel kell lennünk saját magunk irányába, mert az átprogramozás azzal kell, hogy kezdődjön, hogy megismerjük önmagunkat és felismerjük azt, hogy kik is vagyunk valójában és azonosítjuk a céljainkat is, hogy mit szeretnénk elérni és ezért mit fogunk megtenni. A sikerhez vezető út bizony nagyon rögös és nehéz, de kellő önfegyelemmel és kitartással sikerülhet. Minden csak rajtad múlik, hogy mennyire vagy kitartó és mennyire szereted önmagad! Ne feledd, a Világ egy tükör, amilyen arccal belenézel, olyan arccal néz Rád vissza. Hidd el, én megtapasztaltam azt, hogy ez a gondolkozásom átprogramozása hogyan változtatja meg az életemet, hogyan váltam sikertelen, negatív emberből sikeres, pozitív és boldog emberré.

 
2018 február 11.
 

 

Saját tükörbenézésem és a nagy váltás (1 rész)

Általános - Kedves Drága követőim!Mivel az elmúlt időszakban számos változás következett be az életembe ezért úgy döntöttem, hogy itt a hivatalos oldalamon szeretnék nektek beszámolni a saját tükörbenézésemről, tapasztalataimról és a változásokról. Teszem ezt annak érdekébe, hogy ezzel is segítsek nektek, hogy egy-egy döntés meghozatala milyen nehéz mindenki számára és milyen göröngyös az utunk keresése. Remélem, hogy ez a blog sorozatom sokatoknak fog segítséget nyújtani saját utatok keresésében.

A pozitív gondolatok ereje

Általános - Mi mindent tudunk teremteni az életedben akkor, amikor pozitívan gondolkozunk? Mit jelent az, ha jelen van az életünkben a pozitív gondolkodás, a pozitív energia és mennyire tud romboló hatással lenni mindaz, ha negatívan állunk a dolgainkhoz? Mi a köze mindehhez az energiának, és mi a titok, ami miatt egyeseknek sikerül, másoknak nem. Nézzük miért is éri meg átprogramozni magunkat a pozitív gondolkodásra.