Blog

Blogbejegyzéseimben olyan témákat próbálok feszegetni, amelyekkel nap, mint nap találkozom ügyfeleimnél, előadásaim, tréningjeim kapcsán vagy úgy vélem, hogy az adott témát érdemes boncolgatnunk. Amennyiben tetszenek az írásaim, iratkozz fel hírlevelemre, hogy le ne maradj a cikkeimről. Jó olvasást kívánok blogbejegyzéseimhez!


Saját tükörbenézésem és a nagy váltás (1 rész)

Általános - Kedves Drága követőim!Mivel az elmúlt időszakban számos változás következett be az életembe ezért úgy döntöttem, hogy itt a hivatalos oldalamon szeretnék nektek beszámolni a saját tükörbenézésemről, tapasztalataimról és a változásokról. Teszem ezt annak érdekébe, hogy ezzel is segítsek nektek, hogy egy-egy döntés meghozatala milyen nehéz mindenki számára és milyen göröngyös az utunk keresése. Remélem, hogy ez a blog sorozatom sokatoknak fog segítséget nyújtani saját utatok keresésében.

Végtelen lehetőség vár Rád! INGYENES OKTATÓ ANYAG

Ajánló - Amennyiben szeretnél kiegyensúlyozott, boldog életet élni és maximálisan kihasználni az élet adta lehetőségeket, és szeretnél sikeres lenni a munkádban, akkor regisztrálj MOST és én küldöm neked INGYENES oktató anyagomat, hogy miként érheted el a sikert a lehető legrövidebb idő alatt!

A Tudás Mindenkié - Vállalkozói Ösztöndíj Program 2023

Ajánló - Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy különböző problémákra különböző megoldások léteznek, így a Felelős Cégvezetés közösen elindítjuk a Tudás Mindenkié Programot hazai kkv-k részére.

A pozitív gondolatok ereje

Általános - Mi mindent tudunk teremteni az életedben akkor, amikor pozitívan gondolkozunk? Mit jelent az, ha jelen van az életünkben a pozitív gondolkodás, a pozitív energia és mennyire tud romboló hatással lenni mindaz, ha negatívan állunk a dolgainkhoz? Mi a köze mindehhez az energiának, és mi a titok, ami miatt egyeseknek sikerül, másoknak nem. Nézzük miért is éri meg átprogramozni magunkat a pozitív gondolkodásra.

Mérgező gondolatok, amelyek gátolnak a boldogabb élet elérésében

Általános - Életünk során rengeteg gátló gondolatokat, hiedelmeket táplál, programoz belénk a környezetünk. Legyenek azok családtagok, barátok, vagy ismerősök, számtalan mérgező gondolatot „ültetnek el” bennünk, amelyek később az életünkre is negatív hatással vannak.

Manifesztáció - A gondolatainknak teremtő ereje van

Általános - A gondolataink meghatározzák körülményeinket, minden gondolatunknak teremtő energiája, teremtő ereje van, ez tulajdonképpen a manifesztáció. Ezért is nagyon fontos, hogy miként és hogyan gondolunk önmagunkról, hogyan viszonyulunk saját magunkhoz és az, hogy pozitívan vagy negatívan gondolkodunk. Hiszen a gondolataink befolyásolják a mindennapi életünket, történéseket, a jelenünket és a jövőnket egyaránt. Tehát leszögezhetjük, hogy a gondolatainknak hatalma van!

A megbocsátás ereje - A múlttal való megbékélés és megbocsátás

Általános - A múlttal való megbékélés és a megbocsátás mindannyiunk életében elengedhetetlen szerepet játszik lelkifejlődésünkben. Elsőnek is az a legfontosabb, hogy meg tudjunk bocsájtani saját magunknak, minazért ami velünk történt a múltban, csak ezután tudunk megbocsátani mindenki másnak. Tudomásul kell vennünk, hogy bármilyen sérelem is ért minket a múlt már elmúlt, megváltoztatni sajnos nem tudjuk viszont róla alkotott gondolatainkat igen.

A kiégés vagyis a burnout a leghalálosabb betegség lesz

Általános - Az Egészségügyi Világszervezetének, a WHO-nak a felmérése szerint pár éven belül a kiégés vagyis a burnout a szívinfarktust megelőzve a leghalálosabb betegség lesz. Mi az oka a burnout-szindróma kialakulásának?  Milyen tünetei és fázisai vannak? Mit tehetünk kiégés ellen?

Ne várd a csodát, mert a csodát te csinálod!

Általános - Előadásaim után sokan odajönnek hozzám, hogy beszélgessek velük az életükről és minden olyan dologról, ami éppen foglalkoztatja a hallgatóságomat. Én ezeket a beszélgetéseket mindig örömmel fogadom, hiszen szeretem az embereket és olyan megható, egyben felemelő egy-egy emberi sorsot megismerni. A legtöbben azt a kérdést feszegetik, hogy mikor lesznek már boldogok, mikor lesznek szerencsések és mikor jön már el a nagy csoda az életükbe.

Válaszd az ÉLETET!

Általános - Életem során számtalanszor találkoztam olyan emberrel, aki lemondva önmagáról, boldogtalanul tengeti az életét. Tudom, milyen fájdalmas így élni, mert én is közel harminc évig éltem magamat korlátok közé szorítva boldogtalanul, kilátástalanul. Ahogyan mások, így én is másokat okoltam az én nyomorúságos, szerencsétlen életemért. Nagy árat fizettem, de ma már boldog ember vagyok és ma már élem az életemet. Válaszd Te is az életet!

Önbecsülés - A bennünk rejlő oroszlán

Általános - A legtöbb ember, akivel életem során eddig találkoztam negatívan beszélt saját magáról. Átlagosan az emberek az alábbi negatív mondatokat mondják önmagukról: Én nem vagyok elég jó, Nekem ez úgysem sikerülhet, Én olyan szerencsétlen vagyok – és hosszasan tudnám még ezeket az önpusztító mondatokat írni. Igen, önpusztító, mivel azzal, hogy ezeket a kíméletlen mondatokat, ítéleteket kimondjuk saját magunkról, ezzel egy időben el is hisszük magunkról mindazt, amit mondunk. Mindezzel elindulunk egy negatívspirálba, ami a boldogtalansághoz, magányhoz és a teljes kilátástalan perspektíva nélküli világba vezet. Egy olyan világba, ahonnan nagyon nehéz kitörni!

A világ egy tükör: amilyen arccal belenézel, olyan arccal néz rád vissza

Általános - Bizonyára sokan vannak úgy, hogy amikor rosszul érzik magukat a bőrükben, lehangoltak, rosszkedvűek, akkor nem szívesen néznek tükörbe, mert nem szeretnének szembesülni azzal, amit éppenséggel akkor éreznek. Nagy ívből elkerülik a tükröt! Én is voltam így, én is kerültem a tükröt, mert nem akartam szembesülni azzal a lehangoló emberrel, aki akkor voltam. Úgy éreztem jobb is, ha nem látom magam, mert attól csak még rosszabb lenne a kedvem.